Acum este Joi Sep 09, 2010 12:12 am

Scrie un subiect nouScrie un răspuns Pagina 1 din 1   [ 7 mesaje ]
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Exersati reamintirea viselor
MesajScris: Dum Mar 01, 2009 12:39 am 
Editor Moderator

Exersati reamintirea viselor

Inainte de a incerca sa va analizati sau controlati visele trebuie mai intai sa fiti capabili de a vi le reaminti. Acest lucru poate parea dificil, daca nu sunteti constienti de propriile vise sau daca nu ati incercat niciodata sa vi le reamintiti intr-un mod sistematic. Nu va faceti griji: oricine viseaza si fiecare dintre noi poate invata sa si le reaminteasca. Iata niste pasi care va pot ajuta:
Creati-va si actualizati-va propriul jurnal de vise. Sau, cel putin, aveti grija sa tineti intotdeauna langa pat o hartie si un creion(ori un reportofon), pentru a va putea inregistra visul imediat ce acesta se incheie.
Notati-va fiecare vis pe care vi-l amintiti, inclusiv fragmente si portiuni aparent nesemnificative. Faceti asta imediat cum va treziti !
Inainte sa mergeti la culcare, spuneti-va ca va asteptati sa visati si ca va doriti sa va amintiti visul in dimineata urmatoare. Puteti face chiar si sugestii in legatura cu subiectele pe care doriti sa le visati.
Pe cat posibil, incercati sa va treziti natural, fara a folosi un ceas cu alarma. Deoarece trezirea determinata de cauze interne va scoate, de obicei, direct din somnul profund, acest lucru crescand sansele de a va aminti visul. Pe de alta parte, unii oameni folosesc ceasuri cu alarma setata sa sune la intervale de 90 de minute, in ideea ca se vor trezi exact la sfarsitul perioadei de somn profund. Aceasta strategie ar putea sa functioneze sau nu, deoarece cronometrul nivelurilor somnului este, pana la urma, o stiinta imprecisa.
Ramaneti linistit si nemiscat, atunci cand va treziti. Tineti ochii inchisi si intoarceti-va mintal la ceea ce visati. Nu incepeti sa va ganditi la ceea ce trebuie sa faceti in ziua care tocmai a inceput.
Incercati sa va reamintiti visul in ordinea inversa desfasurarii lui. Adica, amintiti-va mai intai cele mai recente parti, apoi deplasati-va inspre inceputul acestuia.
Straduiti-va sa va amintiti toate visele pe care le-ati avut. Apoi acordati-va cateva momente pentru a asocia ceea ce ati visat cu evenimente din viata reala.
Fiti foarte atent la vise. Revedeti inregistrarile viselor anterioare oricat de des aveti ocazia. Acest lucru va va spori interesul si implicarea - deci, reflectati, cititi si discutati despre visele dumneavoastra.
Atunci cand oamenii cred despre vise ca sunt poarta spre propriul suflet, noi indrumatorii, ne aflam cu adevarat pe drumul cel bun, fiind alaturi de dumneavoastra si intelegand la randul nostru mai bine ceea ce se petrece cu adevarat in mintea, sufletul si subconstientul nostru.

Autor : Isabela Neagu
Coordonator material : Radu Botez

Material publicat in Revista OnLine de Interpretare a Viselor Oniromantie.ro - ISSN 1843-2700

Copyright © Oniromantie.ro
*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Sus

Subiectul mesajului: Casa Alba
MesajScris: Joi Mar 26, 2009 10:34 am 

"Atunci cand oamenii cred despre vise ca sunt poarta spre propriul suflet, noi indrumatorii, ne aflam cu adevarat pe drumul cel bun, fiind alaturi de dumneavoastra si intelegand la randul nostru mai bine ceea ce se petrece cu adevarat in mintea, sufletul si subconstientul nostru" Isabeala Neagu

In cazul meu 'poarta' despre care se vorbeste aici a fost o 'usa'

Am visat o casa alba ( nici cea mai mica legatura cu cea de la Washington :) Avea o singura fereastra.
M-am plimbat in jurul casei dar o alta fereastra nu avea. O casa doar din 4 pereti.Fara etaj si fara usa. Doar o fereastra pe un singur perete.
In vis radeam in hohote de casa asta ciudata. Asta pana cand am vazut usa :D sus pe acoperis. Nu stiu ce cauta acolo. Imi parea nefiresc ceea ce vad, dar nu mai conta. Eram fericita ca am gasit ce cautam.
Cu cat ma uitam mai mult la usa ,aceasta se apropia foarte rapid de mine. Am ajuns in fata ei sau invers si cand sa o deschid [aici se termina visul] maica'mea a tipat la mine sa ma duc la cursuri :twisted:
De data asta nu mai era vis ci doar cruda realitate. Imi pare rau ca nu am reusit sa deschid acea usa.
O explicatie ? va rog..

Sus

Subiectul mesajului: Re: Exersati reamintirea viselor
MesajScris: Joi Mar 26, 2009 11:12 pm 
Editor Moderator

As putea spune ca este un vis interesant si amuzant, insa privit din punct de vedere psihologic aceste elemente analizate ca un intreg pot reflecta faptul ca in psihicul tau se produce un conflict intre constient si subconstient. Fereastra indica mijloacele prin care constientizam lumea in care traim, felul in care percepem realitatea. Zidurile semnifica prezenta unei piedici in drumul nostru spre progres, o situatie dificila de care poate te-ai lovit, sau de care ai putea sa te lovesti, traiesti cu teama unei cumpene interioare, este posibil sa ai de trecut un examen si acesta sa se transpuna si in plan subconstient. Faptul ca nu ai gasit usa din prima, poate inseamna ca esti in cautarea unei solutii care se lasa asteptata, insa pana la urma faptul ca ai gasit-o si ca ea „venea” spre tine este elemental benefic al visului ; prezenta unei usi in vis semnifica trecerea de la o stare a existentei la alta. Poate reprezenta intrarea intr-o noua faza a vietii, precum pubertatea sau varsta mijlocie. Este posibil sa se afle la indemana ta oportunitati, in legatura cu care trebuie sa iei decizii bine chibzuite. Daca usa din vis este inchisa sau greu de deschis, semnificatia imaginii onirice este aceea ca ne punem singuri piedici. Ideea generala ar fi ca tu sa alegi calea potrivita in viata si sa ajungi sa si deschizi usa pentru a vedea ce se afla dincolo de ea.

Isabela Neagu
Editor Moderator

Imagine

Sus

MesajScris: Mie Apr 01, 2009 11:16 pm 

Buna! Sunt noua pe aici ... :| si imi pare rau daca nu am scris unde trebuia..numai ca vreau sa aflu si eu mai mult despre visele astea..de ex eu am numai 3-4 vise care le visez mereu,insa in ultimile 2 nopti am avut nishte vise kre m`au cam tulburat..trenul apare ff des in visele mele,la fel si..ma visez mireasa si cel mai rau e ca mereu se intampla ceva urat cand ma visez mireasa..in ultima perioada am vise gen S.F..adica..roboti,nave spatiale..un tren[care e permanent in visel mele] care pleaca din locul in care eram eu undeva in cer..departe..pana nu se mai vede
pe de alta parte..nu inteleg de ce ma visez mereu mireasa[si numai eu] penultima data m`am visat mireasa si eram plina de sange pe maini si pe rochie[la fff scurt timp a murit bunica mea]iar aseara l`a fel..eram mireasa la bratul unui barbat[care nu l`am vazut niciodata] de care ma apropiam tot timpul insa ii vedeam doar ochii si sprancenele..trecand peste asta..am fugit de la nunta mea alaturi de el si am ajuns undeva intr`o lume ca in basme...un rau,zane..spiridusi..pasari cantatoare
nu inteleg de ce...
astept un raspuns,va rog.Multumesc!

Sus

MesajScris: Joi Apr 02, 2009 11:05 pm 

Locaţie: Tracia

Bine ai venit !
Partea cu nave spatiale suna excelent :D si eu visez uneori gen star trek , sau lupte intre oameni si extraterestri...
Iar daca iti plac spiridusii, zanele, and stuff like that, iti recomand sa citesti "Poveste fara sfarsit" de Michael Ende. Sa nu te sperie cartea ca e putin grosuta, dar vei vedea multe lucruri zic eu interesante.

Sus

MesajScris: Vin Mai 08, 2009 5:54 am 

buna georgianutza,salut si tie hunter. imi place avatarul tau :) am vazut ca sunt foarte multe si aici pe forum. eu l-am ales pe asta. de fapt toate sunt faine,dar mie asta mi-a placut.
referitor la vise,eu visez des personaje si actiuni s.f :lol:
am elemente din ambele vise ale voastre. batai,sange, dar si multe alte chestii interesante :oops: am cautat in dictionarul de vise de pe forum si am gasit explicatiile.
ceea ce imi place la visul lui georgianutza este ca dupa toate nenorocirile expuse, la final ajunge in acea lume de basm. super fain :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Mai 31, 2009 2:29 pm 
Editor Moderator

Bravo ! Deja ai gasit prieteni pe forumul nostru. In privinta viselor tale, simbolurile sunt cam multe si poate ar fi bine sa rasfoiesti nitel forumul si vei gasi multe explicatii la visele tale. Aici, ma voi limita la cele mai importante. Faptul ca te visezi des mireasa, simbolizeaza faptul ca incerci in viata reala sa impaci nevoia ta de a face parte dintr-o relatie, cu nevoia de independenta. Trenul, un alt element care apare des in visele tale, releva atitudinea ta fata de normele sociale si relatiile cu alti oameni. De asemenea, aduce clarificari asupra atitudinii fata de tine insati. Faptul ca intr-un vis trenul „o ia in sus” este simbolul unei ascensiuni; poate in cunoastere. Extraterestri in vis, pot sa apara si in urma unei lecturi sau unei vizionari, dar cand apar „din senin” simbolizeaza pentru viata reala, o situatie cu care nu ne-am mai confruntat niciodata si careia trebuie sa-i facem fata. Barbatul necunoscut din vis reprezinta o latura neexplorata inca a personalitatii tale; nunta de la care fugi, semnifica refuzul tau de a impaca doua laturi ale personalitatii tale, intelectul cu emotiile sau practicul cu intuitivul de exemplu. In general, sangele inseamna veste si nu are legatura cu vreun deces ; el este lichidul vital, forta vietii. Este bine sa postezi numai cate un singur vis odata si nu multe elemente din vise diferite. Ca sa intelegi si tu ceva. Te mai asteptam.

Livia Dragu
Editor Moderator

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nouScrie un răspuns Pagina 1 din 1   [ 7 mesaje ]